~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No news good news.....

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
…........................….”Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας”…..

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η ΠΟΕΣΥ στη Βουλή για τον Περιφερειακό Τύπο

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας 
Ενώσεων Συντακτών 
(Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
          _____
http://www.poesy.gr/

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ρόλος και η προσφορά του Περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση και την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε το πρωί.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και των Ενώσεων Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων και Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις των δημοσιογράφων στο μεγάλο αυτό θέμα.

Τονίστηκε ότι παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν Περιφερειακό Τύπο ανεξάρτητο, ισχυρό, βιώσιμο, μαχητικό και αξιόπιστο. Αρκεί οι εκδότες να τολμήσουν και η Πολιτεία να θεσπίσει ένα θεσμικό πλαίσιο επαρκών προϋποθέσεων για βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα βάζει τέλος στο φαινόμενο της πολυδιάσπασης και εγγυήσεων για θέσεις απασχόλησης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, την ασφάλιση και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.
Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, που πληρώνουν και αυτοί το τίμημα της οικονομικής κρίσης, με αθρόες απολύσεις, κλείσιμο εφημερίδων και Ρ/Τ σταθμών, μείωση αποδοχών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, κ.λπ.

Ακολούθησε η τοποθέτηση των παριστάμενων βουλευτών –μελών της επιτροπής- και η Πρόεδρος, βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αγγελική Γκερέκου, έκλεισε τη συζήτηση υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Περιφερειακού Τύπου, που έχει πολύτιμη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, συμφώνησε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες –καθώς την οικονομική κρίση πληρώνουν και οι εφημερίδες της περιφέρειας και οι εργαζόμενοι σε αυτές- και δεσμεύτηκε οι εισηγήσεις της επιτροπής προς τους αρμόδιους υπουργούς να είναι θετικές, όσον αφορά τη βοήθεια της Πολιτείας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου