~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No news good news.....

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
…........................….”Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας”…..

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Τα ρεπορτάζ στην υπηρεσία της υγείας
14/04/2011

Την τρίτη διοργάνωση του βραβείου δημοσιογραφίας για θέματα υγείας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της ΕΣΗΕΑ.  Οι δημοσιογράφοι καλούνται να υποβάλουν ένα ή περισσότερα άρθρα σχετικά με το θέμα της εκστρατείας « Η Ευρώπη για τους ασθενείς». 

Ανάμεσα στα θέματα του διαγωνισμού περιλαμβάνονται, η ασφάλεια των ασθενών, η διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη,  τα σπάνια νοσήματα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας,  η δωρεά και η μεταμόσχευση οργάνων, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης,  η ψυχική υγεία, η συνετή χρήση αντιβιοτικών,  η ασφάλεια των ασθενών, καθώς και ο εμβολιασμός των παιδιών. 

Σύμφωνα με τους κανόνες της διοργάνωσης, σε  κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συσταθεί μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δημοσιογράφους  και ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας και υπό την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιλέξει έναν υποψήφιο σε εθνικό επίπεδο. 

Στη συνέχεια, μία κριτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θα προκρίνει μεταξύ των 27 επιλεγέντων,   τους τρεις νικητές της διοργάνωσης. 

Οι 27 συμμετέχοντες  που θα επιλεγούν , θα προσκληθούν να συμμετάσχουν  σε σεμινάριο σχετικά με θέματα υγείας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην τελετή του βραβείου απονομής, στις αρχές του 2012 στις Βρυξέλλες. 

Στους τρεις νικητές  θα δοθεί χρηματική επιβράβευση,  των 6.000 ευρώ για την πρώτη θέση και 2.500 και 1.500 αντίστοιχα  για την δεύτερη και την τρίτη θέση. 

Τέλος, θα απονεμηθεί βραβείο στο άρθρο το οποίο θα παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το οποίο θα συνοδεύεται από 3.000 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή άρθρων οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με την ηλεκτρονική διεύθυνση http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2011/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου