~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No news good news.....

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)
γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
…........................….”Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας”…..

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 


Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 100 περίπου μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις14.03.2011 η ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Το σήμερα και το αύριο του Περιοδικού Τύπου» που έλαβε χώρα στα ιδιόκτητα γραφεία της ΕΔΙΠΤ (Βασιλίσσης Σοφίας 25). Τις εργασίες της συζήτησης παρακολούθησαν πολλοί εκδότες, δημοσιογράφοι και σπουδαστές Σχολών Δημοσιογραφίας.
Αρχικά ο  Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Καλύβας χαιρέτισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Βάιος Σελλούντος άνοιξε τη  συζήτηση αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΕΔΙΠΤ σε δύο κορυφαίες επαγγελματικές εκδοτικές οργανώσεις, της πανευρωπαϊκής FAEP και της παγκόσμιας FIPP και στη δράση τους, οριοθετώντας παράλληλα προβληματισμούς και στόχους της ΕΔΙΠΤ για την ανάπτυξη του Περιοδικού Τύπου.
Eκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας κ. Γεώργιου Πετρουλάκη ο κ. Ζαφείρης Ρωσσίδης, διάβασε θερμό χαιρετισμό και αναφέρθηκε στον θεσμικό και θεμελιώδη ρόλο του Τύπου στην δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα μας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κ. Πάνος Σόμπολοςαπηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας την ιστορική σημασία του Περιοδικού Τύπου ως σημαντικού μέσου παροχής πληροφόρησης.
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ κ. Ελευθέριος Κακαβούλης παρουσίασε διαπιστώσεις και συμπεράσματά από την πρόσφατη συμμετοχή του στο παγκόσμιο συνέδριο της FIPP με τίτλο «DigitalPublishing Course», που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και είχε ως βασικό θέμα του τις ψηφιακές εκδόσεις.
Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Κωνσταντίνος Σπύρου αναφέρθηκε στις νέες τάσεις του Περιοδικού Τύπου στη σύγχρονη εποχή και στις προϋποθέσεις ανάπτυξής του.
Ακολούθησε συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση.





http://www.edipt.gr/default.aspx?tab=page&ContentID=119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου